It's happening again!

Ja det är den där deprimerande tiden på året då jag tappar min krage. Det är sorgligt för kragen är så användbar. Alla blir imponerade av den. Den är ett bra skydd när den där fega skiten Gimli anfaller mig from the behind för att slita strupen av mig. Och ibland har det fastnat nått gott i den och det är alltid en trevlig överraskning..

  Med eller utan krage kommer jag i alla fall alltid vara den snyggaste i den här familjen. Snyggaste i stan också för den delen… Kanske rent av i hela världen… Nej… i hela universum!


Morgonstund har fördomsfulla funderingar i mund.

Igår gick jag och la mig typ halv nio så i dag vaknade jag typ halv sex. Jag älskar tidiga mornar! I alla fall om jag inte ska jobba. Finns inget bättre än att gå upp medan alla andra sover och vissa rent av är på väg hem från vad dom nu haft för sig för dumheter. Jag brukar ta mitt morgonkaffe vid köksbordet får då händer det att jag kan få se nån stackare göra the walk of shame. Och jag stirrar fördömande på dom när dom passerar med sina skamset sänkta huvuden och sovskrynkliga skjortor och blusar. Hahaha! Skojar bara. Folk får göra vad dom vill och jag är inte en bättre människa än dom bara för att jag inte supit skallen i bitar och fortfarande är full klockan sex på morgonen. Jag bara KÄNNER mig som en bättre människa. Det är en helt annan sak det!

  Det ända som skulle kunna göra en sån morgon bättre är om utsikten från mitt köksfönster var lite trevligare. Det bästa vore förstås om min utsikt inte var över en gata där folk passerar utan en gräsmatta där igelkottar och kanske nått rådjur passerar. Men men, man kan inte få allt här i livet.


Välkommen till Knyttenytt!

Det här är en ny kategori som kommer handla om min valp. Den (valpen) är så att säga fortfarande under bakning så tillsvidare kommer kategorin heta Knyttenytt. Knyttet är alltså valpen och här är en bild på den fina ugnen där Knyttet bakas:Stay tuned for more information!


Gimlis lydnadsskola del 1.

Hej!
Som katt är det viktig att ha full kontroll på sin människa. Det är inte under några omständigheter okej att låta sin människa skälla på en eller hålla en utestängd. Här är två övningar du ska göra så ofta som möjligt så din människa resignerar och upphör att försöka kontrollera vad du gör var och var du är.

 

- Kräks i din människas säng. Vänta tills hon städat upp och gjort i ordning med nya sängkläder. Kräks då en gång till i sängen. Upprepa

- Om din människa försöker bada med stängd dörr, skrik och ryck i handtaget tills hon/han släpper in dig. Vänta tills din människa stängt dörren och lagt sig i badet igen. Skrik och ryck i dörrhandtaget för att bli utsläpp. Upprepa.

Här är en bild på mig när jag hänger i badrummet medan min människa badar (ja skitweird att ha med sig kameran på toa, men men). Notera den öppna dörren.
Träningsrapport.

Min näsa är öm och lite blå efter måndagens jujutsu. Värt!

Min vänsterfot är lite öm efter gårdagens Muay Thai. Också värt! Och självförvållat om man är slarvig nog att träffa med fötterna istället för skenbenet.

Idag blir det mer jujutsu.

Min fina muay thaiutrustning. Handskarna luktar läder. Värsta hästnostalgin!
Nu är det ta mig fan krig!

Nu jävlar får det vara nog! Min tvättid började klockan fyra och dom jävel har snott den! Inte bara behållit torkrumsnyckeln eller gått över tiden ett par minuter utan hivat in sin skitiga tvätt och startat en maskin som inte är klar fören om 30 minuter. Gissa vem som kommer stå och vänta med värsta bad copattityden i källaren då? Jo jag! Kanske borde kolla om Majje vill med och spela good cop, fast det vill hon nog inte för hon är också förbannad på tvättstugemarodörerna.


Regnkläder och sånt.

Jag tvekade länge igår innan jag tillslut bestämde mig för att gå ut till Ingelsta för att kolla in djuraffärer. Finns ju tre stycken där ute. Lite overkill i min meningen, dom har ju samma grejer överallt ändå. Som sagt tvekade jag länge, till och med under påklädningen av skor var jag osäker. MEN just när jag klev ut genom dörren klev Majje och Martin ut från hissen, även dom på väg mot Ingelsta. Vad sägs om det? Va? Uppenbarligen var det universum som försökte tala om för mig att jag var på rätt spår!

  I alla fall, jag kollade in små rundsydda halsband, regnoveraller, leksaker, foder och täcken. Och kunde konstatera att det finns jävligt mycket fula och idiotiska hundprylar! Pipleksaker tillexempel. Vem uppfann det? Och vad är det för dumhuvuden som köper såna till sina hundar? Och vem sätter på sin hund en rosa liten regnoverall med huva? Seriöst? Någon? Fast i ärlighetens namn fick jag lust att köpa den för möjligheterna att ta roliga fotografier på Gimli iförd den där skittöntiga overallen vore oändliga! Men jag lät bli (för den var sjukt dyr!).

 

Idag har jag börjat i om möjligt ännu lägre tempo än igår. Jag har inte gjort någonting! Eller jo föresten, jag har lånat ut mjöl till Majje och druckit tre koppar kaffe. På vilket sätt det skulle vara en bedrift vet jag inte, jag ska gå tillbaks till soffan och grunna på det.

Ps. Det är inte bara jag som är lat i det här hushållet. Den här jäveln har inte gjort många knop idag han heller!


Ju mindre man har att göra ju mindre får man gjort.

Förr när jag varje dag gick promenader var dom raska eller långa, ofta både och. Idag är dom långsamma och korta och få. Efter just en sådan kort och långsamt men ändå oroväckande ansträngande morgonpromenad låg jag rätt länge i soffan och argumenterade med mig själv. Gå till bageriet eller inte gå till bageriet, det är frågan. Jag har blivit så lat att jag nästan blir rädd för mig själv. men bara nästan för det är för ansträngande att bli riktigt rädd och som sagt, jag är lat. Fast jag tog mig faktiskt i kragen och gick till bageriet tillslut.Nu har jag även kammat katterna och klippt deras klor samt dammsugit. Det är allt vad jag hunnit med denna förmiddag som startade strax innan åtta. Inte imponerande.


Och så var Diaz tillbaks igen.

Så Dana White förlät Nick Diaz och istället för att kicka honom petade dom in honom på co main eventet mot BJ Penn. Inte okej i min mening! Jon Fitch borde fått den fighten och Diaz borde fått ett par läroböcker i engelska så han kan lära sig att låta (att vara är nog omöjligt) lite mindre som en sån idiot!

  Jag är inget stort fan av BJ Penn. Han gör sitt namn Baby Jay lite för stor rättvisa (gnäll gnäll gnäll, det var inte mitt fel!) men jag hoppas verkligen att han bankar skiten ur Diaz. Jag har inte ens nått emot att Penn får en ny titelmatch som han med bravur kommer förlora, precis som förra gången, bara Diaz får sitt arsle serverat på ett fat!


Diaz is out, Condit is in.

Okej stor STOR förändring på UFC 137. Nick Diaz ”missade” inte bara ett eller två utan tre flygplan till två presskonferenser. Dana White är inte direkt den tålmodigaste eller mest överseende ”presidenten” som de flesta UFCintresserade vet så han fick spelet och kickade förstås Diaz. Jag gör en enmansvåg i soffan nu bara så ni vet! För jag AVSKYR Diaz! Han är dryg, arrogant och dum i huvudet. Han visar upp alla tre egenskaperna i den här lilla egeninspelade videon där han ”förklarar” hur det kunde bli såhär:

http://www.youtube.com/watch?v=a4EbRnFn0Tg&feature=youtu.be

Carlos Condit, som skulle möta BJ Penn har nu fått steppa upp till en titelmatch. Condit blev enligt Dana White så exalterad över erbjudandet att han började gråta och var tvungen att ringa tillbaks till White när han fått sina känslor under kontroll (det tog femton minuter).

Vi säger grattis till Condit och utgår ifrån att han i bästa fall kommer se ut såhär dagen efter UFC 137, minus bältet alltså.


Oh my god jujutsu!

Gårdagens jujutsupass var roligt och ansträngande och idag ser det ut som jag har fläcktyfus. Framför allt insidan av överarmarna är översållade med gråsvarta små blåmärkesprickar. Värt. Klart värt!


Hur det hundlösa livet påverkat mitt fotograferande och annat.

Förra året hade jag vid det här datumet tagit 2036 fotografier. Ungefär 1500 av dom skulle jag tro föreställde Figaro. I år har jag, trots en ny kamera, bara tagit 823 bilder var av ungefär 500 antagligen föreställer mat. Jag antar alltså eftersom dom allihopa är för ointressanta för att jag ska bry mig om att kolla på dom men är medveten om att jag inte gör mycket annat än äter nu för tiden.
  Vad höll katterna på med detta datum förra året? Jo detta.Dom sov. Precis som dom gör just nu. Underhållande, eller hur? NEJ! Inte alls! Kattjävlar!

Vad höll Figaro på med det här datumet förra året?Jo han var med mig på promenad runt Himpa och sen tog han en tuppur under täcket. Som normala varelser gör! UNDER täcket Gimli! Inte på täcket så andra som kanske vill ligga under täcket får krypa in från fotänden! Ditt svin!
  Ja jag känner viss förbittring idag, jag erkänner det. Men ärligt talat, hur kul är det att bo ihop med två typer som sover ungefär 16 timmar per dygn, som snor ens huvudkudde, lägger sina håriga svansar i min mat och alltid, ALLTID måste gå och bajsa när jag lagt mig i ett bad? Inte särskilt kul alls kan jag tala om. Inte...särskillt...kul...


Tisdagsträning.

Morgonpromenad ca 55 min
Muay thai 60 min.

Och såhär kan man se ut några timmar efter ett träningspass, om man ramlar på toaletten… Så säger dom att kampsort är farligt.


Tråkiga nyheter.

Den här dagen började inte så bra. Diego Sanchez har brutit handen. UFC 135 ÄR FÖRSTÖÖÖÖÖÖÖRT! Förstörd? Skit samma. Sabbat är det i alla fall.


Ordning och reda.

Idag har jag fortsatt mitt skåpsstädande. Nu finns det inte ett enda som det inte är ordning och reda i. Finns det nått bättre än att veta att bakom varje stängd lucka/dörr är allting staplat och sorterat. Va? Va? Eller så är det bara jag som kan bli helt exalterad över en sånt… I alla fall, nu ska jag och dom här bråkiga jävlarna hänga i soffan och kolla på en film.


Living on the edge.

Från att jämt ha sovit på höger soffkudde sover jag nu nästan alltid på vänster soffkudde. Snacka om att vara wild asså! Så säger dom att innekatter har tråkiga liv.


Jag har funnit Buddha.

Han var på promenad i skogen där-bortåt-vad-fan-det-nu-heterhåller. Han var söt. Inte alls så tjock som folk påstår.


Planer och sånt.

Så på min första semesterdag hade jag stora planer och dom rann som vanligt ut i sanden. Jag är fan värdelös på att få arslet ur vagnen! Men nått vettigt gjorde jag i alla fall, jag städade ur köksskåpen. Det är ju otroligt hur mycket skit man samlar på sig. Vad sägs om ströbröd med bäst föredatum 2009?

  På kvällen såg jag en kass skräckfilm om en präst som förlorat tron men sen förstås fick tillbaks den. Amerikansk dynga! Jag pallar inte deras religiösa dravel! Dessutom tog dom livet av massa kor! Jävligt onödigt alltså!


Semesterfirande.

Igår klockan tre nollnoll påbörjade jag en semestervecka. Hur skönt det var går inte att beskriva med rumsrena ord. Så nog om det. Förra gången jag påbörjade en semestervecka bjöd Annsofie över mig på drinkar. Det slutade med att jag stekte och åt en hel sats pannkakor när jag kom hem på kvällen. Ja en hel sats. Helt själv. På riktigt. Dont judge me!

  Och igår var det alltså semester igen. Och det kändes helt rätt att även då unna mig ett glas rött. Det var jättetrevligt och blev inte alls lika sent som förra gången. Annsofie gick hem ungefär halv ett och jag tror inte alls att det hade nått att göra med att jag sprutade rödvin över henne… Alltså såhär gick det till. Vi pratade om hur rolig Annsofie låter när hon spelar full och jag hade precis tagit en klunk vin när hon sa ”Ja jag är jätterolig, jag borde vara full jämt.”. Och då började jag skratta och spottade en munfull vin på henne.


God morgon...

Ugh! Trött! Jag ser ut som något Sigourney Weaver slog ihjäl i nån av Alienfilmerna. Det var bara det.

The return of the blogg.

Jag bara kastar mig rakt in i det och låtsas som om det aldrig ens varit någon paus.

Idag har jag gjort min sjätte utav sju låååånga arbetsdagar i rad. Dessa känslor har jag under dagen upplevt:

- Dödslängtan
- Mordlystnad
- Avgrundsdjup förtvivland
- Hunger

Nu är det bara en dag kvar, så börjar min nio dagar långa semester och i ärlighetens namn hoppas jag att världen går under på den nionde dagen.

Jag har precis druckit en kopp kaffe och tänkte nu skölja ner den med ännu en kopp. Efter det ska jag gå till proteinbutiken och köpa nytt pulver. Proteinpulver, ingen annan sorts mindre laglig modell alltså… Det jag har just nu är så jävla äckligt att bara tanken på det får kräkreflexerna att börja jobba!


RSS 2.0